МАЗ представив автомобіль швидкої допомоги на виставці “ОХОРОНА ЗДОРОВ’Я-2021”

19.05.2021

18 травня у Футбольному манежі Мінська відкрилася виставка «Охорона здоров’я Білорусі – 2021».

У ній беруть участь представники із шести країн, представляючи свою продукцію та технології, призначені для медичної сфери. Серед учасників форуму та виставки “Охорона здоров’я Білорусі” – світові лідери у виробництві медичної техніки, виробів медичного призначення, витратних матеріалів, стоматологічного обладнання та фармацевтичної продукції. Ділова програма цього року включає цілу низку республіканських навчальних семінарів та науково-практичних конференцій, презентацій, семінарів з обговорення актуальних проблем охорони здоров’я та способів їх вирішення.

Мінський автомобільний завод представив  автомобіль швидкої невідкладної медичної допомоги Купава 233150 на базі мікроавтобуса МАЗ–365022, розроблений  спільно зі спеціалістами системи охорони здоров’я. Новинка оснащена дизельним двигуном екологічного класу Євро-5 з потужністю 149,6 л. та повністю відповідає всім нормам та вимогам експлуатації.

У салоні передбачена система подачі кисню, а завдяки додатковим акумуляторним батареям можна надавати повну медичну допомогу пацієнтові протягом 45 хвилин без зовнішніх джерел та увімкненого двигуна. Передбачено також систему кронштейнів щодо внутрішньовенних інфузій. Автомобіль обладнаний стаціонарною підніжкою для зручного доступу до салону та 4-ма гарячими кнопками в кабіні водія..

Стенд Мінського автомобільного заводу відвідав Міністр охорони здоров’я Дмитро Піневич. Глава міністерства ознайомився з представленим зразком автомобіля швидкої допомоги та оцінив можливості його використання в будь-якій установі охорони здоров’я. За словами Дмитра Піневича, ця виставка є найважливішою подією, яка показує тенденції розвитку та тренди, характерні для всіх систем охорони здоров’я. До того ж, враховуючи той факт, що Білорусь знаходиться на порозі модернізації цієї галузі, нові технології у всіх сферах охорони здоров’я виявляться затребуваними в найближчому майбутньому.

Виставка «Охорона здоров’я Білорусі – 2021» триватиме до 21 травня. Запрошуємо всіх на стенд Мінського автомобільного заводу!